Трите региона в Европейския съюз(EС) с най-нисък ръст на брутния вътрешен 

...
Трите региона в Европейския съюз(EС) с най-нисък ръст на брутния вътрешен 
Коментари Харесай

Три региона в България са с най-нисък ръст на БВП в Европейския съюз

Трите района в Европейския съюз(EС) с най-нисък растеж на брутния вътрешен  продукт(БВП) на човек от популацията през 2021 година са в България. Това са Южен централен с 38 % от междинното от общността, следван от Северен централен и Северозападен с по 39 %. Това сочат данните на Евростат, оповестени през днешния ден. 

 През 2021 година действителният Брутният вътрешен продукт е повишен във всички региони  на Европейски Съюз с изключение на в три - Валонски Брабант (Белгия), Майот (-0,7 %, Франция)  и Тирол, Австрия (-0,2 на сто). При сравнение  на равнищата на БВП  през 2021 година спрямо предпандемичната 2019 година, трите района с най-голямо нарастване са всичкки в Ирландия:  Южен (+28,4 процента), Източен и Мидланд (+15,4 процента) и Северен и Западен (+14,1 процента). В 79 района размерът на Брутният вътрешен продукт през 2021 година е бил по-висок в сравнение с през пандемичната 2019 година

Динамиката в действителния БВП (БВП) на обособените райони в Европейски Съюз през 2021 година по отношение на 2020 година е варирала от -2,4 % в провинция Валонски Брабант (Белгия) до +16,7 % в района Южно Егейско море (Гърция).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР